search
top

SHIHAN MILAN GARAŠIĆ, 6. DAN

Na generalnoj godišnjoj skupštini WKO-a, u ponedjeljak, 11. studenog, shihanu Milanu Garašiću obznanjeno je promaknuće u crni pojas 6. DAN koje je donešeno odlukom  predsjedništva svjetske ispitivačke komisije i WKO boarda.

U ovako visoki pojas koji mu je dodijeljen, ovaj puta promaknuto je svega nekoliko članova WKO organizacije. Ovakva promaknuća nisu česta, te se događaju svega jednom u 4 godine, kriteriji su vrlo rigorozni a u prilog tome govori činjenica da nisu svi predloženi kandidati promaknuti u više pojaseve.

Shihan Milan kyokushin karate trenira već skoro pola stoljeća, njegov nesebični doprinos kyokushinu u hrvatskoj i europi, našem klubu i mnogi rezultati koji su ostvareni pod njegovim vodstvom dovoljno govore o njemu samom.

Naime, s obzirom da za 6. DAN ne postoji ispit koji se može polagati, već se takav i viši pojasevi dodjeljuju samo isključivo zbog doprinosa organizaciji, nesebićnog žrtvovanja za kyokushin i postignutih rezultata kroz karijeru  daje posebnu težinu samom pojasu u koji je shihan Milan promaknut.

Iznimno smo ponosni tim uspjehom iz razloga što jedna mala zemlja kao što je Hrvatska posjeduje tako visok pojas koje mnoge europske zemlje još ni nemaju, a ujedno pojas je dodijeljen u jednoj demokratskoj, otvorenoj i javnoj,neprofitnoj,  ne privatnoj organizaciji.

Ovo je jedna izuzetno velika čast za našu zemlju, ali kako je shihan Milan sam rekao, iako je njemu dodijeljeni  pojas individualan, u njegovo dodjeljivanje utakn je sveukupni rad cijelog saveza i svih njegovih članova koji svakodnevno marljivo treniraju, postižu zapažene rezultate te promiću kyokushin u Hrvatskoj.

top