search
top

O klubu

Karate klub “Mladost” svoje je djelovanje zapoceo 1970. godine u Bregani, pri Društvu za sportsku rekreaciju, a od 1972. godine djeluje u sklopu SD “Mladost” u Samoboru.

U početku je pod vodstvom Branka Vašinka klub njegovao stil karatea shukokai,no skupina članova kluba upoznala se je 1975. godine, prilikom sudjelovanja na

seminaru u Amsterdamu,s kyokushin stilom karatea i već su sljedeće godine počeli učiti novu tehniku.

Ovaj stil karatea i svojstven mu način borbe ubrzo su pronašli svoje pobornike pa se  članstvo brzo povećavalo.

Slijedom toga, klub u Samoboru počinje organizirati natjecanja prema pravilima kyokushina, a članovi kluba redovito sudjeluju na natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Temeljem iskustva i znanja stečenog pohađanjem brojnih seminara trenersku dužnost 1986. godine preuzeo je Milan Garašić.

U to je vrijeme klub organizacijski jačao i ostvarivao brojne kontakte s drugim klubovima u državi i izvan nje. Uspostavljena je vrlo uspješna suradnja s mađarskom i europskom Organizacijom kyokushin karatea te je nastavljano stručno usavršavanje voditelja kluba i sudjelovanje na međunarodnim seminarima.

U vrijeme Domovinskog rata klub je zbog ratnih okolnosti radio samo s najmlađim članovima, no po završetku ratnih zbivanja obnovljena je cjelokupna aktivnost kluba i njegovi su članovi nastavili predstavljati Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima te ostalim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, s kojih se redovito vraćaju okićeni brojnim odličjima.

U Samoboru se od 1995. godine, u organizaciji kluba, održava “Memorijal Branka Bošnjaka”, najveće međunarodno natjecanje Hrvatskoj. Na turniru svake godine sudjeluju brojne europske države sa svojim ponajboljim borcima, a članovi kluba postižu zapažene rezultate.
Karate klub “Mladost” slovi kao najbolji i najtrofejniji kyokushin karate klub u Hrvatskoj.

 

UPRAVLJAČKA STRUKTURA KK “MLADOST” SAMOBOR

Predsjednik KK “Mladost”:
Vladimir Belak

e-mail: vladimirbelak41@gmail.com

mob: 098/351-762

 

Dopredsjednik KK “Mladost”:

Milan Garašić

e-mail: garasic.milan@gmail.com

mob: 098/740-546

 

top