search
top

LJETNA ŠKOLA – TRI NOVA CRNA POJASA


 

Članovi našeg kluba ove godine sudjelovali su na mađarskoj ljetnoj školi. Među 320 sudionika iz Mađarske i Slovaćke bilo je i 11 članova našeg kluba. Uz naše članove sudjelovalo je još i četvoro članova KK „Tensho“ iz Novog Vinodolskog.

 

Sama ljetna škola održana je od 26.lipnja do 03.srpnja u turističkom gradiću smještenom na obali jezera Balaton, Balatonfoldvar.

 

Glavni instruktor i voditelj ljetne škole bio je shihan Gyorgy Karmazin. Uz shihana Karmazina instruktori su bili  najuspješniji treneri mađarskih klubova,  te posebni gosti na kampu dva japanska instruktora Kensaku i Kazuya Yamamoto, te višestruki europski prvak, Marius Illas iz Rumunjske.

 

Treninzi su se održavali tri puta dnevno a na kraju kampa održan je ispit za više KYU i DAN pojaseve.

 

Ispitu su pristupili i naši članovi te je tako Leon Dakić položio za 8 KYU a Nika Jakobović za 2 KYU.

 

Trojica naših članova, Fran Lukšić, David Fabek i Filip Bošković pristupili su ispitu za 1. DAN kojeg su i uspješno položili.Sam ispit bio je izuzetno naporan, vrlo zahtjevan i kriteriji su bili postavljeni vrlo visoko što i dokazuje činjenica kako neki polaznici nisu uspjeli položiti.  Tako su naši članovi  nakon trosatnog  tehničkog dijela ispita pristupili borbama gdje nisu imali nimalo lak zadatak.

Naime, ispit borbe održan je po japanskom sistemu, borbe su bile na knock-out kao na natjecanju gdje su se borili sa nekima od najboljih natjecatelja mađarske: Rozsa Gaborom, Zsolt Baloghom, Tamas Duschakom itd.

Moramo napomenuti kako uvjeti nisu bili nimalo laki ali Lukšić, Fabek i Bošković su odradili odličan posao.

 

Ovo pokazuje kako su se njihova odricanja i naporni treninzi isplatili te da se u klubu  vrlo kvalitetno radi. Ovim putem vodstvo kluba upućuje čestitke navedenom trojcu na uspjehu te napominjemo kako je ovo vrlo velika stvar i događaj za klub i savez općenito. Uspjeh je tim veći što su sva trojica mladi i perspektivni borci koji će se još godinama nastaviti razvijati kao odlični karateke.

 

Više fotografija možete vidjeti na sljedećim linkovima:

SUDIONICI LJETNE ŠKOLE

ISPIT ZA DAN POJASEVE

 

Izvor fotografija:

-       Tamas Fekete, Mađarski shinkyokushin karate savez

-       Tihomir Garašić

top