search
top

KUP SPLITA 2019.


Prvog vikenda u travnju, održan je ovogodišnji „Kup Splita 2019.“ u organizaciji Kyokushin karate kluba  “Split“ pod vodstvom Tonija Majstorovića.

 

Natjecanje je organizirano u suradnji sa Karate savezom Splitsko-dalmnatinske županije,  te se paralelno odvijalo na dva tatamia ,na jednom se odvijalo natjecanje u sportskom karateu a na drugom u kyokushinu.

 

Oba „stila“ karatea imali su natjecanje u katama i borbama.

 

Među tridesetak natjecatelja u katama i sedamdesetak natjecatelja u borbama našlo se i devetero naših članova.

 

U katama su nasupili Dino i Jan Obranić i Matija Kaurić. Jan Obranić osvojio je broncu, Matija Kaurić srebro a Dino Obranić zlato.

 

Šimun Tominić, Patrik Husta, Gabriel Garašić, Fran Ivan Lukačić, Stjepan Mačešić, Matija Kurić, Lorena Jelenić i Jan Obranić natjecali su se u borbama.

 

Naši najmlađi Šimun i Patrik pokazali su svoje veliko borbeno srce te međusobnim borbama, pobjedama i porazima  pomalo „zakomplicirali“ situaciju u svojoj kategoriji. Naime, nakon završetka kružnog sistema natjecanja svatko od natjecatelja u njihovoj kategoriji imao je isti broj pobjeda i poraza te je tako na kraju o prvaku odlučivao ukupni zbroj osvojenih bodova. Šimun se okitio zlatom a Patrik broncom.

 

Naši stariji natjecatelji imali su ipak malo lošiji dan od svojih mlađih suboraca.

Fran Ivan Lukačić i Gabriel Garašić gube u prvim kolima svojih kategorija. Iako su se dobro borili, neporeznosti su ih stajale pobjede, te su tako zbog ponekog udarca u glavu izgubili. Ovo iskustvo samo ih je još jednom naučilo da nikako protivnika netreba shvatiti olako.

 

Stjepan Mačešić i Matija Kaurič natjecali su se u istoj kategoriji te se tako Stjepan okitio broncom a Matija zlatom.

 

Lorena Jelenić osvojila je zlatnu medalju a Jan Obranić se nažalost u polufinalnoj borbi povrijedio te je morao predati borbu i na kraju  morao se zadovoljiti brončanom medaljom.

 

Ovo natjecanje bilo je hvalevrijedno iskustvo, te posebno moramo napomenuti zajdeništvo i dobru atmosferu cijelog našeg tima.

 

Organizatoru natjecanja, Toniju Majstoroviću upućujemo četitke na dobro odrađenom poslu i uspješnoj organizaciji natjecanja.

 

Iduće aktivnosti koje nam predstoje su Europsko prvenstvo u Litvi nadolazećeg vikenda, 13. I 14. travnja te tradicionalni „Bljesak kup“ koji se održava početkom svibnja u organizaciji KK „Moslavina“  Kutina.

REZULTATI KATE – Kup Split 2019

REZULTATI KUMITE – Kup Split 2019

top