search
top

EUROPSKO PRVENSTVO U LITVI

 

Proteklog vikenda 13. i 14. travnja organizirano je seniorsko Europsko prvenstvo u težinskim kategorijama u glavnom gradu Litve, Vilniusu.

 

Iz našeg kluba kao jedina predstvanica Hrvatske natjecala se Nika Jakobović u kategoriji seniorki do 55 kilograma. Kao pratnja našoj Niki u Litvu se uputio shihan Milan Garašić. Na natjecanju je sudjelovalo oko 230 natjecatelja iz 30-ak europskih država.

 

Za Niku natjecanje je počelo u subotu ujutro kada su se održavala prva kola lakih ženskih i muških kategorija. Nikina kategorija sa 13 natjecateljica je bila puna osvajateljica europskih medalja pa ne čudi da se nije našla među favoritima, stoga je imala pretkolo u kojem se suočila s predstavnicom Litve.

Nažalost, nakon 3 minute Litvanka pobjeđuje sudačkom odlukom, a razlog tomu je njeno kretanje unaprijed što se smatra dominacijom. Ipak, Nika je dobila mnoge pohvale od vodećih ljudi u europskom kyokushinu pa možemo biti ponosni budući da joj je to bilo prvo seniorsko Europsko prvenstvo.

Nadamo se da će Niki poslužiti iskustvo ovog prvenstva za buduće borbe i europska prvenstva.

 

Ne možemo završiti, a da ne spomenemo iznimnog borca Valerija Dimitrova iz Bugarske koji je na ovom Europskom prvenstvu postao prvak po 19. put.  Iz godine u godinu začuđuje nas svojom vještinom i postavlja ljestvicu sve više i više za buduće natjecatelje.

Snimke natjecanja možete pogledati na:

LINK – DAN 1

LINK – DAN 2

Više fotografija sa natjecanja možete vidjeti na:

ALBUM – DAN 1

ALBUM – DAN 2

top