search
top

CUP DUGO SELO 2019.


U nedjelju, 9. lipnja održano je tracionalno natjecanje Cup Dugog Sela 2019. u organizaciji tamošnjeg kluba pod vodstvom senpai Nikole Banjeglava. Ono je ujedno bilo i posljednje u natjecateljskoj sezoni 2018./2019.

 

Natjecanje je održano po 26. puta, te je organizator ujedno proslavio 40 godina postojanja kluba.

 

Na natjecanju je nastupilo stotinjak natjecatelja u borbama i tridesetak natjecatelja u katama.

 

Naš klub predstavljalo je 9 mladih karateka.

 

Antonija Bencalić natjecala se u katama, no nažalost u prvom kolu gubi od protivnice iz KK „AiK“ iz Varaždinskih Toplica. Antonija je odradila dobru katu no njezina protivnica se kasnije plasirala u polufinale natjecanja i osvojila 3. mjesto.

 

Braća Jan i Dino Obranić natjecali su  se u katama i borbama. U katama se nažalost nisu plasirali u iduće kolo natjecanja, no u borbama su se  zato obojica popeli  na najvišu stepenicu postolja osvojivši zlatne medalje. Posebno moramo pohvaliti mlađeg brata, Jana, koji je pokazao nevjerojatan borbeni duh te suvereno vladao svojom kategorijom. Dino je također bio odličan, te svojom tehnikom i taktikom nadjačao protivnike.

 

U borbama smo uz njih dvojicu imali još 6 predstavnika.

 

Lovro Korbar i Gabriel Garašić natjecali su se u kategoriji mlađih učenika.

Gabriel se borio odlično, pokazao je veliki borbeni duh, no izgubio je od protivnika iz KK „Sosai“ koji u zadnje vrijeme osvaja natjecanja u toj kategoriji.

 

Lovro je ipak bolje prošao, te u prvom kolu nadmočno pobjeđuje protivnika iz KK „Sosai“, dok u polufinalu gubi. Lovro je odlično odradio natjecanje te zasluženo osvojio treče mjesto.

 

Nina Komočar također je pokazala odličnu borbu, no ovo joj je ipak bilo prvo natjecanje te je tijesno izgubila od domaće protivnice iz Dugog Sela. Konačan rezultat Ninine borbe bio je 2:1 za domaću borkinju.

 

Lukas Trogrlić, Šimun Tominić i Patrik Husta bili su naši najmlađi natjecatelji koji su se borili u kategoriji cicibana.

 

Lukas je osvojio treće mjesto, Šimun drugo a Patrik prvo.

 

Lukasu je ovo bilo prvo natjecanje te je uspio probiti led.

 

Šimun je svoje borbe odradio standardno dobro, te se zasluženo popeo na postolje, dok je Patrik kao najmanji natjecatelj na turniru ponovo pokazao veliki borbeni duh i pobjedama se plasirao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

 

Moramo napomenuti kako je natjecanje otvorio gradonačelnik grada Dugog Sela, te u prigodnom govoru koji je održao posebno napomenuo ljepotu karatea u kojem se natjecatelji njeguju poštovanje kako jedni prema drugima tako i prema ostalima.

Pred članovima kluba sada predstoji ljetna stanka od natjecanja ali ne i od treninga. Početkom srpnja dio naših članova sudjelovat će na ljetnoj školi u Mađarskoj gdje će pristupiti i ispitu za više pojaseve.

 

Ljetne pripreme za našeg Frana koji će predstavljati hrvatsku na 12. Svjetskom prvenstvu u Japanu su u punom jeku, a tu su i pripreme za tradicionalni Memorijal Branka Bošnjaka koji će se održati po 24. puta u organizaciji našeg kluba i Udruge veterana SJP Alfa.

DUGO SELO 2019. – REZULTATI NATJECANJA

top