search
top

22. MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA – IZVJEŠTAJ

 

14. listopada naš klub je po 22. puta organizirao je tradicionalni Memorijal Branka Bošnjaka. Ove godine na memorijalu je nastupilo sedamdesetak natjecatelja iz 13 zemalja: Danske, Švedske, Francuske, Belgije, Litve, Poljske, Mađarske, Bugarske, Grčke, Austrije, Španjolske, Hrvatske i po prvi puta natjecatelji sa Bliskog istoka, iz Kuvajta.

 

Samo natjecanje ponovo je proteklo u odličnoj organizaciji. Počeci natjecanja bili su još u srijedu i četvrtak kada su počeli stizati prvi timovi iz Kuvajta i Danske. Liječnički pregled, vaganje i welcomme party za sve sudionike održan je u petak u službenom hotelu natjecanja, Holiday. Nakon večere dobrodošlice održan je žrdrijeb za borbe gdje moramo spomenuti da su se svi parovi izvukli na vrlo nepristran i nadasve pošten, loto način za što smo dobili pohvale svih prisutnih.

 

Subota je bila kruna događanja te su borbe bile snažne i teške. Izrazito jaka konkurencija pokazala je svu ljepotu ovog natjecanja. U tako jakoj konkurenciji hrvatsku je predstavljalo 8 domaćih boraca od čega čak troje iz našeg kluba: Nika Jakobović, David Fabek i Fran Lukšić.

 

David Fabek nakon eliminacijske borbe prošao je u glavni ždrijeb natjecanja odličnim knock outom bugarskog predstavnika. David je cijelo vrijeme borbe pokazivao svoju nadmoć te na kraju pokazao zavidnu tehniku i nokautirao suparnika. U sljedećem kolu susreće se sa predstavnikom švedske te nažalost gubi. Ipak, trenutak nepažnje koštao ga je pobjede. Valja spomnenuti kako se Davidov protivnik na kraju plasirao na drugo mjesto kategorije.

 

Fran Lukšić je nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta na memorijalu ovaj puta ostao bez plasmana. Svoju borbu odradio je odlično, no nažalost njegov protivnik iz Belgije bio je ipak bolji.

 

Naša divna mlada Nika Jakobović bila je najmlađa natjecateljica tog dana na memorijalu i napravila jedini i najveći rezultat od svih domaćih natjecatelja osvojivši drugo mjesto. Svojom ogromnom upornošću i odlučnošću, te nepokolebljivim  borbenim duhom, samo tjedan dana nakon Dream cupa u Mađarskoj (gdje je također osvojila drugo mjesto), uspjela je nemoguće. U svojoj kategoriji našla se sa osvajačicama medalja sa Europskih prevnstava te pokazala odvažnost i nimalo respekta prema njima pobijedivši i tako se uspevši na pobjedničko postolje. Najviše o tome govori činjenica da Nika na dan natjecanja još nije ni napunila 17 godina, a svojim nepokolebljivim borbenim duhom uspjela je dignuti cijelu dvoranu na noge i prikupiti simpatije svih prisutnih, pa tako i shihana Furka Kalmana koji ju je nagradio svojom posebnom nagradom, koju je osobno donio iz mađarske, za njen veliki borben duh. Mlada odvažna Nika svakako je velika budućnost našeg kluba, a njeni rezultati već govore sami za sebe.

 

Valja spomenuti kako je na natjecanju i ovaj puta sudjelovalo mnogo osvajača medalja sa Europskih prvenstava, a neke koje moramo istaknuti su francuska natjecateljica Camille Hadouche koja se popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u kategoriji žena +60kg, pobjedivši protivnice i 24kg teže od nje, te je time i zaslužila nagradu za najbolji borbeni duh.

 

Fekete Farkas Mor, mladi natjecatelj iz mađarske suvereno je vladao kategorijom muškaraca -75kg, osvojivši zlanu medalju i nagradu za najboljeg tehinčara natjecanja.

 

Samo natjecanje svečano je  otvorila državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja i posebna izaslanica ministra Hrvatskih  branitelja Tome Medveda, gđa. Nevenka Benić, a vrlo emotivnim govorom sve je okupljene u ime ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića pozdravio njegov posebni izaslanik dr. Josip Mihaljević. Svjedočanstvo o Brankovoj hrabrosti ocrtao je rekavši da se s Brankom zbližio na vrletima Velebita u hladnim ratnim danima i noćima, upoznavši ga kao mirnog i staloženog, a istovremeno odlučnog, eksplozivnog i borbenog ratnika, prije svega domoljuba i obiteljskog čovjeka, kakvi su jedino i mogli stvarati ovu državu. Dopunila ga je Nevenka Benić pozvavši natjecatelje da pokažu sportski duh zajedništva kojim se ujedno štiti i čuva sjećanje na ratne dane ponosa i slave.

 

Pozdravne riječi u ime organizatora Memorijala uputio je predsjednik Karate kluba Mladost Samobor Vladimir Belak, dok se u ime Grada Samobora nazočnima obratio pročelnik Juro Horvat.

 

Pokrovitelji ovogodišnjeg  memorijala bili su: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Grad Samobor, Samoborski športski savez, a medijski pokrovitelji Radio Samobor i Hrvatska radio televizija.

Ovim putem klub se zahvaljuje svim pokroviteljima i sponzorima, te svima koji su na bilo koji način doprinjeli u organizaciji ovako velikog natjecanja. Snaga kluba leži u njegovim članovima i prijateljima.

22. MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA – REZULTATI NATJECANJA

Više fotografija sa natjecanja donosimo uskoro.

 

top