search
top

21. MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA


 

22. listopada  naš klub je po 21. puta  organizirao tradicionalno natjecanje Memorijal Branka Bošnjaka. Suorganizator natjecanja bila je  Udruga veterana SJP „Alfa“.

 

Natjecanje se i ovaj puta održalo u Sportskoj dvorani Samobor, a na njemu je nastupilo 60 natjecatelja iz 12 europskih zemalja: Litve, Mađarske, Poljske, Rusije, Bugarske, Francuske, Italije, Rumunjske, Švedske, Grčke, Španjolske i Hrvatske. Hrvatsku je predstavljalo 9 natjecatelja, od toga 3 iz našeg kluba: Filip Bošković, David Fabek i Fran Lukšić.

 

Pokrovitelji natjecanja i ove godine bili su Ministarstvo branitelja RH i Ministarstvo unutarnjih poslova RH, grad Samobor i Samoborski športski savez. Medijski pokrovitelj bio je Radio Samobor.

 

Ceremonjiji otvorenja nazočili su ministar branitelja, Tomo Medved koji je natjecanje ujedno i otvorio, podpredsjednih sabora Milijan Brkić, Vladimir Faber kao izaslanik ministra unutarnjih poslova, Siniša Krajać iz Hrvatskog olimpijskog odbora,Miro Kelečić predsjednik Samoborskog športskog saveza te prof. Juro Horvat ispred grada Samobora.

 

David Fabek pokazao je odličnu borbu no platio je danak neiskustvu, ali s obzirom da je riječ o vrlo mladom, svega 18 god. starom borcu sa sigurnošću možemo reči kako je njegova budučnost u kyokushinu neupitna.

Filip Bošković izgubio je nakon produžetaka zbog razlike u kilama. Slobodno možemo reči da je imao jednog od najjačih suparnika u svojoj kategoriji, ruskog borca, ali je pružio odličnu borbu. Nažalost njegova nemogućnost treniranja ostavila je traga na njegovoj borbi.

Fran Lukšić plasirao se u polufinale svoje kategorije i tamo se susreo sa jednim od najboljih europskih boraca, Gaborom Rozsom. Sama činjenica da se Gabor nalazio pred njim izaziva respekt no Fran je borbu odradio jako dobro i time sakupio mnogo iskustva. Na kraju, Fran se okitio brončanom medaljom.

 

Vrlo važno je napomenuti kako su se naši borci borili jako dobro i sakupljali prijeko potrebno iskustvo, iako je Franu i Davidu ovo bilo prvo veliko seniorsko natjecanje svoj posao obavili su odlično.

 

Kao i uvijek naši članovi besprijekorno su organizirali natjecanje i još jednom pokazali kako za njih nema teških zadataka. Sama organizacija natjecanja traje mjesecima prije događaja te svakako valja napomenuti kako bez timskog rada ništa od toga nebi bilo moguče izvesti.

 

Koliko je Memroijal popularan i izvan granica lijepe naše govori činjenica kako su i neki strani portali pisali samo riječi hvale o organizaciji i kvaliteti boraca koji na njemu nastupaju. U prilog tome govori i činjenica kao čestitke i zahvale na gostoprimstvu i dobroj organizaciji stižu sa svih strana Europe nakon povratka sudionika kući.

 

Svakako treba i napomenuti kako su na memorijalu sa svojim timovima sudjelovala i dva najbolja svjetska borca ikada, Valeri Dimitrov i Donatas Imbras. Valeri nas posječuje svake godine  te također sudjeluje kao sudac, dok je Donatas sudjelovao na nekoliko izdanja memorijala kao natjecatelj a sada prati svoje borce. Sama činjenica da nas dva tako velika borca posječuju na memorijalu dovoljno govori za sebe.

21. MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA – REZULTATI NATJECANJA

 

PORTAL HUKIS:

NAJAVA NATJECANJA

NAJAVA BORACA

 

 

VIŠE FOTOGRAFIJA:

ALBUM 1 – PRIJE I POSLIJE NATJECANJA

ALBUM 2 – BORBE

ALBUM 3 –FINALA

ALBUM 4 – POBJEDNICI

top