search
top

SVEČANO URUČENJE POJASA

U srijedu, 15. siječnja, u našoj dvorani održan je svečani trening povodom promocije shihana Milana Garašića u 6. DAN, te uručenje pojasa i diplome koji su stigli iz Japana.

Na treningu su sudjelovali članovi našeg kluba, te klubova iz brancha Milana Garašića :„Moslavina“ Kutina, „Elka-Maksimir“ Zagreb, „Budo Ryu“ Zaprešić i članovi našeg kluba iz Karlovca pod vodstvom Leona Dakića.

Uz mnoge stare prijatelje koji su se okupili kako bi uveličali ovu prigodu, svima prisutnima obratili su se bivši predsjednik kluba, senpai Damir Sinković koji se prisjetio svojih početaka u klubu te se shihanu Milanu zahvalio za sve što ga je naučio, a najviše mu se zahvalio za njihovo dugogodišnje prijateljstvo koje traje već skoro 40 godina.

Trenutačni predsjednik kluba i Odbora za Kyokushin karate, g. Vladimir Belak, zahvalio se svima na dolasku te svima koji su sudjelovali u procesu i na bilo koji način poduprli promociju shihana  u 6. DAN.Sama činjenica da smo članovi najveće svjetske kyokushin karate organizacije, demokratske, ne privatne, te da se u njoj pojasevi ne dodjeljuju lako i da je shihan Milan jedan od svega nekoliko njih osoba u Europi koji su promovirani u 6. DAN govori dovoljno sam za sebe. 

Čast da uruči pojas i diplomu pripala je shihanu Vladimiru Šintiću koji se sa shihanom Milanom poznaje od samih početaka njihovog treniranja karatea, od davne 1971. godine kada su zajedno počeli trenirati u Bregani. Spomenuo je kako njihovo prijateljstvo traje do danas, te da je ovo jedno veliko postignuće za shihana Milana i sve klubove članove Odbora za Kyokushin karate, te da se ovako visoki pojas ne dodjeljuje se svaki dan.Rekao je da iako smo mala zemlja ovo je izuzetno veliko postignuće za sve nas a pogotovo za shihana čiji je rad i djelovanje prepoznat u Europi i svijetu.

Na kraju nakon svečane dodjele i zamjene pojasa, svima prisutnima obratio se i shihan Milan Garašić, koji je u jednom vrlo emotivnom govoru rekao kako pojas možda jest individualan, ali da je on postignuće i zasluga svih članova Odbora te da bez njihovog nesebićnog rada ovakva promocija i postignuće nebi bili mogući.

Posebno se zahvalio svima koji su došli iz udaljenih klubova, te članovima koje već dugo nije vidio i  napomenuo da iako su neki članovi prestali trenirati i udaljili se  od kluba zbog obaveza koje im je život donio, posebno veseli što kada treba bilo kakva pomoć klubu oni prisustvuju svim događanjima i pomažu klubu na bilo koji način te da je to prava vrijednost i snaga kyokushina, da smo svi jedna velika kyokushin obitelj.

Nakon dodjele odrađen je kratki svečani trening te se nastavilo druženje svih prisutnih.

top