search
top

SPARING TRENING

15. ožujka u našem klubu održan je sparing trening (trening borbe) za natjecatelje starijih godišta.

Sensei Tihomir Garašić započeo je ovaj projekt prije 3 godine a ideja mu je bila da svakih nekoliko mjeseci okupi starije natjecatelje iz klubova članova Odbora, te vježbaju borbu.

Dosad su treninzi bili održani u dvoranama klubova „Budo Ryu” „Sosai” i „Mladost”.

Trening se sastoji od dvije cjeline, zagrijavanje – razgibavanje i 60-90 min borbe.

Cilj ovog projekta jest sakupiti što više natjecatelja i članova na jednom mjestu kako bi mogli razmjenjivati iskustva te imali priliku raditi sparing sa što više različitih protivnika.

Projekt je zaživio 2020. god no dolazak COVID pandemije malo ga je usporio, ali ipak po završetku raznih zabrana okupljanja, treniranja itd., sensei Tihomir nastavio je sa projektom.

Ovog puta mjesto okupljanja je bila naša dvorana a na treningu se okupilo preko 30 natjecatelja kadeta, juniora i seniora iz 7 klubova: „Budo Ryu” Zaprešić, „Moslavina” Kutina, „Dugo Selo” iz Dugogo Sela, „Maksimir-Elka” Zagreb, „AiK” Varaždinske Toplice, „Sosai” Zagreb te klub domaćin „Mladost” Samobor.

Ovo je svakako bila idelana prilika za 4 natjecatelja koji će nastupiti na nadolazećem Europskom prvenstvu u Švedskoj da se čim bolje pripreme za natjecanje.

Tako su Nika Jakobovič. Filipa Obranić, Dejan Obranić i David Fabek imali priliku odraditi borbe sa različitim sparing partnerima a ukupno je odrađeno 25 borbi.

Projekt sparinga nastavlja se, a plan za iduće okupljanje je prije Europskog kadetskog i juniorskog prvenstva u lipnju.

top