search
top

ROMANIAN OPEN-SIBIU CUP 2018.

Po prvi puta u rumunjskom gradu Sibiu održao se Romanian International Cup na kojem su se pokušale ujediniti sve organizacije kyokushina, pa tako je bilo natjecatelja iz naše organizacije WKO, ali i iz IFK-a, IKO-a…
Nakon uspješnog nastupa naše ekipe u Švedskoj, druga ekipa Karate kluba Mladost Samobor se uputila u Rumunjsku u Sibiu na turnir. Turnir se održao 29.9.2018. te je nastupalo čak 10 europskih država. Iz našeg kluba nastupali su Fran Ivan Lukačić, Matija Kaurić, Dino Obranić, Nika Jakobović i Leon Dakić.
Prvi je nastupao Fran Ivan Lukačić u kategoriji U12 i s lakoćom prošao prvo kolo te time izborio polufinale. Nažalost u polufinalu se susreće sa spretnijim pobjednikom i gubi, ali osvaja brončanu medalju.
Zatim na tatami izlazi Matija Kaurić koji se inače odlično snalazi u raznim borbenim situacijama, no ovoga puta je nedostajalo sreće pa gubi i ostaje bez plasmana u kategoriji U14.
Naš srebrni Dino Obranić je pokazao ogromnu ustrajnost i tehniku već u prvom kolu pobjedivši predstavnika Rumunjske. U polufinalu se susreo s Bugarom kojeg je također pobjedio, no kako je odmah nakon polufinalne borbe uslijedila finalna borba, Dino nije imao mnogo vremena za predah. Nakon samo kratke pauze ulazi u finale i nikako ne dopušta premoć bugarskom protivniku što ga dovodi u produžetke. Nažalost, u produžecima više nije odlučivala tehnika već samo spirit i izdržljivost koje zbog napornog polufinala kod Dine nije bilo. Ipak, Dino osvaja 2. mjesto i već se sprema za Zaprešić cup.

Nika Jakobović je nastupala u kategoriji U18 kao svojevrsnoj pripremi za nadolazeći Memorijal Branka Bošnjaka. U prvoj borbi se susreće s Rumunjkom i završava kao pobjednica ipponom. Druga borba joj je bila još lakša te je u njoj pokazala više tehnike koja priliči seniorskom načinu borbe. Pobjedivši tako Bugarku, Nika osvaja prvo mjesto.
Leon Dakić je nastupao u kategoriji veterana i direktno srećom prošao prvo kolo našao se u polufinalu. Tamo se susre sa vidno slabijim protivnikom i dakako Leon je bio tehnički napredniji, no zbog kazni gubi borbu i ostaje na trećem mjestu.
Ovaj turnir je bio odličan način da se naši borci susretnu s novim zemljama tj. do sada njima nepoznatim borcima i načinima borbe. Također, ovo je bio prvi turnir u novoj natjecateljskoj sezoni za mlađu ekipu i smatramo da su spremni za naredne izazove.

top