search
top

OTVORENO PRVENSTVO FRANCUSKE


 

Dana 24.03. , u Francuskoj, nedaleko od Lille-a, održano je već tradicionalno 10. po redu prvenstvo Francuske.

Na natjecanju je sudjelovalo stotinjak natjecatelja iz 10 zemalja koji su bili raspoređeni po kategorijama prema svojem dosadašnjem karate iskustvu ( seniori – početnici, veterani, seniori ”elite” ) i naravno po težini.

Naš klub i Hrvatsku su na natjecanju predstavljali Fran Lukšić i David Fabek u kategoriji seniora ”elite” do 75 i Filip Bošković do 85 kilograma.

U Filipovoj kategoriji bilo je samo 4 natjecatelja pa su se borili po sistemu ”svaki sa svakim”. U prvoj borbi borio se sa predstavnikom Francuske, kasnijim prvakom kategorije. Suci su nakon produžetka, nakon 5 minuta borbe, pomalo spornom odlukom dosudili pobjedu francuskom natjecatelju te je Filip nažalost iz prve borbe izašao porazom. U drugoj borbi čekao ga je predstavnik Kazahstana. Naš Filip je borbu završio vrlo atraktivnim knockout-om nakon samo minute borbe. Treću borbu, protiv predstavnika Francuske je također brzo priveo kraju još jednim knockout-om, ovaj put udarcem u jetru. Filip se na kraju okitio srebrnim odličjem.

U kategoriji do 75 kilograma gdje su se natjecali Fran i David bilo je puno boraca.
Prvi je na tatami izašao Fran koji se u pretkolu borio s francuskim predstavnikom. U prvih 3 minute bili su gotovo izjednačeni, no u produžetku je Fran zahvaljujući dobroj kondiciji počeo preuzimati inicijativu što su suci prepoznali i dodijelili mu pobjedu. U drugoj borbi se susreo s predstavnikom Švedske, kasnijim prvakom kategorije i nažalost izgubio.

 

David nije imao pretkola već ga je ždrijeb odmah pogurao u četvrtfinale natjecanja gdje ga je dočekao poznati Bugarski borac LachezarDimitrov. Usprkos želji i dobroj spremi, velika razlika u iskustvu je učinila svoje te je David izgubio borbu.

Iako su Fran i David ostali bez odličja, ovo je natjecanje za svu trojcu bilo jedno veliko iskustvo i provjera trenutačne kondicije za daljnja natjecanja.

 

Video svih borbi sa natjecanja možete pogledati OVDJE.

top