search
top

NIKA SREBRNA U GRUZIJI

Nika Jakobović početkom svibnja uputila se put gruzijskog Batumija gdje je na poziv senseia Levana Tsintsadea sudjelovala na trening kampu gruzijskih natjecatelja, a potom i na velikom međunarodnom natjecanju, Batumi open.

Nika je u dvorani sensei Levana provela 5 dana marljivo se pripremajući za natjecanja koja su pred njom. Sa gruzijskim borcima “živjela” je u dvorani gdje su trenirali, jeli i spavali.

Ovo je bila jedna izvrsna prilika za Niku da se što bolje i kvalitetnije spremi za natjecanje a ujedno da sakupi još iskustva sa različitim borcima.

Nakon napornog trening kampa uslijedilo je i natjecanje Batumi open gdje je sudjelovalo preko 170 natjecatelja iz iz 9 zemalja: Armenije, Gruzije, Mađarske, Izraela, Kazahstana, Litve, Latvije, Poljske i Hrvatske.

Natjecanje je trajalo 2 dana a Nika se borila u nedjelju, 7.svibnja u kategoriji -60kg kao jedna od najlakših natjecateljica.

U prvom kolu pobjeđuje predstavnicu poljske, dok u polufinalnoj borbi za protivnicu ima već staru poznanicu predstavnicu litve koju također pobjeđuje u regularnom vremenu.

U finalnoj borbi susreće se sa mađarkom Lilly Mezo, koja je ujedno i aktualna prvakinja starog kontinenta.
Lilly je ipak bila prevelika prepreka za Niku. Nakon regularnog vremena suci dosuđuju produžetak gdje Nika gubi.

Nikako nesmijeno biti nezadovoljni ovim velikim rezultatom te posebno treningom i iskustvom koje Nika skupila u Gruziji.

Posljednje ovosezonsko natjecanje koje je pred Nikom jest EP u Debrecenu krajem lipnja za kadete, juniore i U21 natjecatelje, gdje će se ujedno održati i kvalifikacijski turnir za žene koje će pokušati ugrabiti posljednjih 6 mjesta koje vode na Svjetsko prvenstvo u apsolutnoj kategoriji u Japanu sredinom listopada.

top