search
top

NIKA JAKOBOVIĆ SREBRNA NA EUROPSKOM PRVENSTVU


 

11. i 12. svibnja 2018. godine održano je Europsko prvenstvo za juniore i seniore a ovogodišnje prvenstvo održalo se u Poljskom gradu Wroclavu.

Na istom je nastupalo oko 30-ak zemalja  iz cijele Europe uključujući i hrvatsku predstavnicu iz našeg kluba Niku Jakobović. Nika je u pratnji trenera Krune Terihaja i branch chiefa Milana Garašića stigla u Wroclaw dan prije početka EP-a, odradila posljednji trening i pripremila se za natjecanje u kategoriji juniorki -55kg.

 

Nika je kao osvajačica brončanih medalja na dvama prethodnim Europskim natjecanjima bila plasirana kao favorit i stoga je prvo kolo bila oslobođena ušavši u najboljih 8 natjecatelja.

 

Svoju prvu borbu suočila se s predstavnicom Mađarske koju je s lakoćom pobjedila zadavši joj wazari hizogerijem, ali i bez wazarija Nika je bila daleko nadmoćnija kondicijom i jačinom udaraca.

 

U svojoj drugoj borbi Nika nailazi na predstavnicu Litve te visoko motivirana prolaskom u polufinale pobjeđuje s lakoćom pokazavši raskošniju i pravilniju tehniku no njezina suparnica. Tako završava i drugu borbu bez produžetaka i bez umora.

 

Nažalost, u finalu Nika gubi od Poljakinje odlukom sudaca na koju su ponajviše utjecale kazne koje je Nika bila dobila tjekom borbe. Iako protivnica nije dominirala, Niki je nedostajala uobičajena agresivnost što je rezultiralo gubitkom. Po mišljenju mnogih, borba se trebala nastaviti u produžetku, ali sudačka odluka je nepromjenjiva i Nika postaje viceprvakinjom Europe.

Iako svi u klubu znamo da Nika može i bolje, ovo je veliki uspjeh za cijelu Hrvatsku te Nikinom srebrnom medaljom samo je dokazano da i malena zemlja kao što je Hrvatska može konkurirati velikim kyokushin silama.

 

Nika je velika nada našeg kluba i zato ona nastavlja dalje s pripremama za seniorske borbe te ne živi na staroj slavi.

 

Posebno moramo napomenuti kako za ovaj odličan rezultat i uspjeh te da dolaze čestitke sa svih strana, a posebno nam je draga ona od predsjednika i tajnika našeg matičnog saveza, Hrvatskog karate saveza, g. Stjepana Čelana i Darka Šimuneca, te vodstva Samoborskog športskog saveza.

 

Također moramo napomenuti kako je naš dugogodišnji prijatelj sensei Valeri Dimitrov još jednom pokazao da je jedan od največih boraca kyokushin karatea svih vremena. Na ovom E.P. Dimitrov je po 17. puta osvojio naslov Europskog prvaka (14 puta u težinskim kategorijama i 3 puta u apsolutnoj) te je 3 puta svjetski prvak u težinskim kategorijama (pobjednik svjetskog kupa).

Valeri Dimitrov je ponovo pokazao koliko je velik borac, ali ujedno i jedna od najskromnijih osoba koje smo ikad upoznali ali prije svega jedan veliki karateka.

Teško da će netko ikad uspjeti nadmašiti njegov rekord osvojenih medalja na velikim natjecanjima.

 

Više fotografija možete vidjeti OVDJE:

ALBUM 1

ALBUM 2

REZULTATI NATJECANJA -JUNIORI

REZULTATI NATJECANJA – SENIORI

REZULTATI NATJECANJA – KATE

 

top