search
top

NATJECANJE U DEBRECENU

Proteklog vikenda, 17. rujna, članovi našeg kluba nastupili su na velikom međunarodnom natjecanju u mađarskom gradu Debrecenu.

Na natjecanju je nastupilo 328 natjecatelja iz 43 kluba Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Hrvatske.

Put Debrecena krenulo je šestero naših malih samuraja u pratnji trenera Tihomira Garašića, Frana Lukšića i Davida Fabeka.

Tako su sa svojim vršnjacima snage odmjerili Martin Bošnjak, Patrik Husta, Gabriel Garašić, Mia Kecerin, Roko Tanković i Ana Greganić.

Nekima od njih ovo je bilo prvo međunarodno natjecanje izvan granica naše države.

Cijela ekipa vrijedno je trenirala za ovo natjecanje posljednja dva mjeseca, dok su se neki kupali na moru, oni su se vrijedno znojili u dvorani.

Samo natjecanje bilo je odlično organizirano, odvijalo se na 6 tatamy-a te svakako moramo napomenuti kako je sensei Norbert Tokaji, organizator natjecanja, odradio vrhunski posao sa svojim timom, natjecanje je bilo besprijekorno organizirano.

Naši mali samuraji hrabro su koračali na borilište pokazati za što su se spremali posljednja dva mjeseca te tako rezultat nije izostao ni ovog puta.

Mia Kecerin, Gabriel Garašić i Martin Bošnjak osvojili su bronce dok je Patrik Husta osvojio srebro.

S obzirom da su nažalost bili u istoj težinskoj kategoriji, Martin i Patrik imali su međusobni „okršaj” u borbi za srebro, te je ovaj puta Patrik izašao kao pobjednik.

Ana Greganić i Roko Tanković su malo stariji članovi ekipe, te im je ovo bilo prvo ovako veliko natjecanje.

Njihovi protivnici bili su puno iskusniji od njih ali Ana i Roko nisu podlegli pritisku i tremi te su oboje pružili odlične borbe. Njihove kategorije su bile i najbrojnije te je konkurencija u njima bila i više nego teška i žestoka.

Ono što nas posebno veseli jest činjenica da su pokazali odličan borbeni duh, nepokolebljivost i hrabrost, dali su sve od sebe i pružili odličnu borbu.

Cijela ekipa pokazala je jedno veliko zajedništvo, cijelo vrijeme bili su podrška jedni drugima, bodrili jedni druge u uspjehu, tješili se u porazu. Prava ekipa, pravi mali samuraji.

Ovaj puta nećemo reći kako su nam osvojene medalje na prvom mjestu, već iskustvo koje se skupilo sa ovim natjecanjem, i jedno veliko zajedništvo cijelog tima.

top