search
top

MALI SAMURAJI U MAĐARSKOJ

Naši najmlađi natjecatelji po prvi puta nastupili su na natjecanju izvan granica Lijepe naše.

Tako su u 8. veljače mađarskom gradu Tata u konkurenciji 300 natjecatelja iz Mađarske, Slovačke i Hrvatske snagu odmjerili i četvero malih članova našeg kluba.

Pod vodstvom trenera Krune Terihaja i  Tihomira Garašića te u pratnji roditelja na ovo za njih odvažno putovanje, krenuli su Antonija Bencalić, Patrik Husta, Gabriel Garašić i Šimun Tominić.

Antonija Bencalić natjecala se u katama te uspjela prevaziči tremu i osvojiti odlično drugo mjesto. Nakon dugotrajnih treninga i bezbroj izvedenih kata u klubu došao je i taj dan kada je odmjerila svoju tehniku, brzinu i umijeće izvođenja kate sa svojim vršnjakinjama. Sa 2 pobjede i jednim porazom plasirala se na dugu stepenicu postolja.

Šimun Tominić bio je najuspješniji od muškog dijela ekipe koji su se natjecali u borbama. U teškoj kategoriji svog godišta odličnim borbama koje je superiorno završavao i osvojio zlatnu medalju.

Gabriel Garašić bio je nadomak prvog mjesta no jedan prejaki udarac nogom u glavu protivnika koštao ga je kaznenog boda i pobjede koja mu je nedostajala za plasman na najvišu stepenicu postolja, te se tako morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Patrik Husta, naš najmanji član ekspedicije ponovo se suprotstavio svojim protivnicima nevjerojatnom srčanošću i upornošću. Nakon prvotne pobjede i jednog poraza, u odlučujućoj borbi za drugo mjesto gubi u produžetku odlukom sudaca 2-1. On se ovaj puta morao  zadovoljiti brončanom medaljom.

Naši najmlađi članovi pokazali su nevjerojatnu srčanost i ustrajnost na ovom natjecanju, a nemoramo ni napomenuti kako je atmosfera za cijelog putovanja bila i više nego odlična.

Aktivnosti koje nam sada predstoje su natjecanje u Poljskoj, te naš Krokić kup zadnji vikend ovog mjeseca.

top