search
top

KUP ZAPREŠIĆA 2018.

 

Počela je nova natjecateljska sezona u Hrvatskoj i kao prvi turnir ove sezone održao se Zaprešić Open 13.10.2018. Karate klub Mladost Samobor predstavljalo je desetero članova od kojih je čak devetero osvojilo medalje.

 

Naši najmlađi natjecatelji Šimun Tominić i Patrik Husta osvojili su treće mjesto u kategoriji cicibana. Ovo im je bio tek drugi turnir pa mogu biti zadovoljni sa svojim borbama u kojima su pokazali svoj veliki talent i ustrajnost. Kao pravi borci nije bilo suza nakon borbe i već odmah po završetku borbi krenulo se vježbati udaranje rukama i nogama.

 

Već iskusni Gabriel Garašić ovaj put osvaja broncu, ali sasvim zasluženo nakon dvije poprilično neizvjesne borbe. Iako je pokazao odlične borbe, nedostajalo je sreće na većim plasmanom.

 

Još jedan od malih samuraja je Lovro Korbar koji je osvojio srebro. Nažalost, u finalu je izgubio u produžecima i to za svega jedan bod. Ipak, Lovro može biti ponosan jer je pokazao odličnu nožnu tehniku za što je i dobio većinu bodova.

 

Adrian Horvat ovoga puta nažalost nije ništa osvojio, ali nikako ne smije biti nezadovoljan jer na ovaj način skuplja mnogo iskustva što će mu biti od velike koristi u budućnosti.

 

Leopold Jurčević je jedan od rijetkih dječaka koji se još uvijek bave katama, ali svakako je vidljivo da Leopold vrsno radi kate zbog čega je i osvojio prvo mjesto u katama. U borbama je malo manje ovoga puta bio uspješan, ali svejedno osvaja broncu.

 

Fran Ivan Lukačić je pokazao odlične borbe i to ga je dovelo do 2. mjesta. Svojim snažnim kombinacijama rukama i nogama je izguravao protivnike s tatamija, ali nažalost zbog ozljede prsta na ruci sve je postalo otežano u finalu pa gubi.

 

Matija Kaurić je kao i do sada zasjeo na prvo mjesto. U svojim borbama uvijek pokazuje odlične kombinacije i izvrsnu dozu snalažljivosti u novim situacijama tako da jedva čekamo vidjeti budućnost ove mlade nade.

 

Kad spominjemo mlade nade, moramo posebno istaknuti Brunu Babića koji još uvijek ima bijeli pojas, ali svojim iznimnim talentom, upornošću i ustrajnošću na treninzima „rastura“ i one koji su mnogo dulje u kyokushinu. I ovaj put ne razočarava i osvaja drugo mjesto jer prema viđenjima mnogih biva zakinut u finalu i tako gubi, no ipak svi znamo da je to srebro zlatnoga sjaja.

Kao šećer na kraju dolazi Dino Obranić koji ovoga puta ne osvaja prvo mjesto, već drugo, ali razlog tomu je možda nova situacija u kojoj se našao. Naime, Dini je ovo bila prva borba u Hrvatskoj bez oklopa pa je nedostajalo možda malo snalažljivosti. Ipak, vjerujemo da će na idućem turniru Dino biti barem malo iskusniji.

 

Više fotografija i detalje natjecanja možete vidjeti OVDJE.

top