search
top

KROKIĆ KUP 2019.

 

Ove subote 23.2.2019. održao se turnir u Samoboru u organizaciji našeg kluba Karate kluba Mladost Samobor pod nazivom Krokić kup. Nastupilo je oko 120 natjecatelja iz 3 države: Mađarska, Slovačka i Hrvatska. Nastupilo je čak 15 naših malih i velikih članova i većina je i osvojila medalje.

Naš prvak ovoga puta bio je Leonit Zogaj koji je sa svojim bijelim pojasom uspio nadvladati svu konkurenciju. Njegove borbe su trajale iznimno kratko jer je svojim odličnim kombinacijama zbunio protivnike i tako pobjedio i prije isteka regularnog vremena borbe.

Drugo mjesto pripalo je našem Matiji Kauriću koji je zbog nepropisnih udaraca svojeg protivnika bio spriječen boriti se u finalu za zlato, ali ipak pokazao je veliku srčanost i ustrajnost.

Drugo mjesto osvojio je i Lukas Trogrlić kojemu je ovo bio prvi turnir. Nadamo se da će nas i u budućnosti uveseljavati ovako dobrim rezultatima.

Šimun Tominić je također uzeo medalju srebrnog sjaja nepokazujući nimalo respekta prema svojim protivnicima. Naš mali šampion je svojim jakim udarcima ruku izgurao svaku konkurenciju van tatamija i zamalo osvojio i zlato.

Naši malo stariji borci Fran Ivan Lukačić i Leopold Jurčević uzeli su brončanu medalju u istoj kategoriji, a za više stepenice postolja nastavljaju trenirati već sad.

Naš najmanji, ali i najuporniji borac Patrik Husta osvojio je treće mjesto, ali fascinirao je i borce i publiku svojim odličnim ulaskom u borbu. Svom protivniku zadao je veoma jaki udarac nogom i tako ga srušio na pod osvojivši čak 5 bodova.

Antonija Bencalić je također osvojila brončanu medalju pokazavši izvrsnu borbu iako je pretrpila udarac u područje brade. Nadamo se da će nastaviti s turnirima i ustrajati sve do pobjede.

Lorena Jelenić je osvojila brončanu medalju na svom prvom turniru u kategoriji kadetkinja. Treba napomenuti da je Lorena zamalo pobjedila sa svojim bijelim pojasom mnogo iskusniju protivnicu smeđeg pojasa. Također pretrpila je nepropisni udarac u glavu i svejedno nastavila borbu protiv svoje čak 10 kila teže protivnice. Zato Lorena zaslužuje veliku pohvalu i nadamo se vidjeti je još koji put u budućnosti na tatamiju.

Kao šećer na kraju imamo Ninu Komočar koja je osvojila treće mjesto na svom prvom turniru. Iako je izgubila od svoje protivnice, nije joj dala suviše predaha. Ninina protivnica bila je toliko iscrpljena pritiskom koji joj je Nina stvarala tjekom borbe da se jednostavno morala odmoriti usred borbe. Nema se tu što više za reći osim: „Samo naprijed!“

Ostatak ekipe nažalost nije osvojio medalju, ali svi su se trudili i pokazali pregršt odličnih udaraca i kombinacija. Čestitamo i njima: Jan Obranić, Mia Kecerin, Gabriel Garašić, Stjepan Mačešić i Lovro Korbar.

Rezultati natjecanja – KROKIĆ KUP SAMOBORA 2019

top