search
top

KROKIĆ KUP 2018.


Naš klub 24.02.2018. organizirao je prvi turnir u 2018. godini pod nazivom Krokić kup. Natjecanje se održalo u Sportskoj dvorani Samobor s početkom u 10 sati.

 

Nastupalo je preko 100 natjecatelja raznih uzrasta, od onih najmlađih cicibana do najstarijih juniora, a od toga čak 14 članova Karate kluba Mladost Samobor.

 

Valja napomenuti da zbog sezone bolesti i gripe naš klub je predstavljalo manje članova no što je bilo očekivano. Također zbog loših vremenskih prilika ukupan broj natjecatelja je bio nešto smanjen, ali ipak veliki respekt treba imati prema predstavnicima Mađarske i Slovačke koji su se ipak odvažili za veliki put unatoč vremenu.

 

Pod trenerskom palicom ambicioznog Krune Terihaja naši natjecatelji bez straha i u visokoj spremi kreću u borbe. Zainteresiranost svih članova klub za natjecanje sve više raste pa čak i kod onih najnovijih, najmanjih. Tome u prilog ide činjenica da se broj natjecatelja od prošle godine na Krokić kupu udvostručio.

 

Tako već poznata imena Dino Obranić, Matija Kaurić, Lukas Ibrahimović pokazuju da nemaju konkurencije osvajajući prvo mjesto. Pokazali su pregršt tehnike, ustrajnosti i odlične kondicije.

 

Srebrnim sjajem okitili su se Bruno Babić i Lovro Korbar. Lovro Korbar se ove sezone našao u kategoriji s godinu starijim natjecateljima, ali to njemu ne stvara probleme pa se penje na drugo mjesto. Bruno Babić nova je nada Karate kluba Mladost Samobor. Ovo mu je prvi turnir, a već odlično konkurira i pokazuje izvrsnu tehniku, a u finalu ga zaustavlja jedino manjak sreće.

 

Broncu su kući ponijeli Leonit Zogaj, Adrian Horvat, Gabriel Garašić, Noa Mihelić, Dora Mačešić, Kim Konja, Leopold Jurčević. Leonitu je ovo bio prvi turnir, ali već je vidljivo da nikako ne zaostaje za onima koji mnogo dulje treniraju. Noa Mihelić je također jedan od onih kojima je ovo prvi turnir i s ponosom možemo reći da je pokazao svu agresivnost i raskoš svoje tehnike bezobzira što je još uvijek ciciban. Adrian Horvat i Gabriel Garašić su naši već iskusni mali borci kojima se veoma ponosimo, ali još uvijek im nedostaje malo sreće, no nikako ne ustrajnosti. O Leopoldu Jurčeviću nema se mnogo reći budući da je on naš stalni osvajač medalja te ga je u putu k višoj stepenici zaustavio upravo predstavnik našeg kluba Matija Kaurić. Kim Konja, kojoj je ovo bio prvi turnir bez oklopa, svoju snagu pokazala je izvrsnim borbama pokazavši koliko joj je ustvari stalo do kyokushina.

 

Kao šećer na kraju među osvajačima medalja nalazi se naša Dora Mačešić koja je pokazala toliki duh i neiscrpnu kondiciju, fleksibilnost. Ostala je pomalo zakinuta u borbama budući da joj mnoge udarce nisu dosudili, a isto tako mnogo puta je udarcima potpuno izgurala suparnice s borilišta što suci nisu uzeli u obzir. Bezobzira na sve, Dora ostaje ustrajna i upravo zato osvaja potpuno zasluženo posebnu nagradu za najbolji borbeni duh.

 

Inače naši stalni medalisti Jan Obranić i Fran Ivan Lukačić ostaju bez medalja nedostatkom sreće i zbog spornih sudačkih odluka, no to njih nikako neće pokolebati.

 

Ekipa se već počinje spremati za nadolazeće turnire jer svi vrlo dobro znaju da se na staroj slavi ne živi.

KROKIĆ KUP SAMOBORA 2018 – REZULTATI NATJECANJA

top