search
top

ISPIT ZA DAN POJASEVE

Dana 30.08.2020. u nedjelju članovi našeg kluba su pristupili ispitu za dan pojaseve koji se održao u mađarskom graduTarjanu. Kako se u našem klubu cijeni kvaliteta odlučeno  je da se ispitu pristupi u Mađarskoj kod objektivnih ispitivača.

Mađarska organizacija je jedna od većih u Europi, a i u svijetu te je sam ispit tako i bio održan po najvišim standardima sa stručnim ispitivačima.

Ekipa od 5 članova u pratnji predsjednika kluba Vladimira Belaka i shihana Milana Garašića se uputila u Mađarsku u subotu 29.08.2020.

Našoj samoborskoj ekipi pridružio se i Jan Peranić iz Zaprešićkog kluba koji se ove godine uz dodatno pripremanje odlučio ponovo okušati u polaganju crnog pojasa.

Subotu su dečki proveli putujući, trenirajući i pripremajući se za ispit koji je počeo idućeg dana u 9 sati ujutro.

Ispitu je pristupilo oko 40 kandidata od kojih nisu svi prošli, točnije pokazali dovoljnu tehniku i znanje. Tehnički dio ispita je počeo u 9 sati te je trajao 3 sata. U tom periodu dečki su morali pokazati svoje znanje osnovnih udaraca i pokreta.

Također taj dio iziskuje dobru kondiciju, koncentraciju i snalažljivost u novim kombinacijama i pokretima. Tehničkom dijelu ispita pripadaju i kate te renraku vježbe. Naši dečki su sve od navedenog odradili bez problema, a to ni ne čudi budući da su se priremali za ispit čak 5 i pol mjeseci.

Drugi dio ispita bio je borbeni dio koji je trajao od 14 sati do 16:30 h. David Fabek, Fran Lukšić, Filip Bošković i Kruno Terihaj su imali po 40 borbi koje su trajale minutu i pol, a Tihomir Garašić je imao 30 borbi radi starosne skupine. I pri tom dijelu ispita naši članovi su dominirali pa nije bilo dvojbe njihovom prolasku.

Ispitna komisija koja se sastojala od sljedećih: Jozsef Kaloczi 5. DAN branch chief, Robert Schwarz 5. DAN, Ferenc Kovacs 4. DAN branch chief, MilanGarašić 6. DAN branch  chief  i još neki; je donijela nedvojbenu odluku da su svi naši članovi koji su ispitu pristupil i istii položili.

Stoga, ovo su naši “crni” dečki:

Tihomir Garašić 3. Dan,

Kruno Terihaj 2. Dan,

Fran Lukšić 2. Dan,

David Fabek 2. Dan

Filip Bošković 2. Dan.

Ovim rezultatom Mladost  je opet pokazala da klubom dominira kvalitetna mlada generacija koja će klubu i gradu donijeti još mnogo uspjeha i odličnih rezultata.

Više fotografija sa ispita možete vidjeti OVDJE, a ovako o nama pišu i MEDIJI-OVDJE.

top