search
top

EUROPSKO PRVENSTVO U ANTWERPENU

18. i 19.1.2020. održano je prvo Europsko prvenstvo u organizaciji EFKO-a koje objedinjuje sve organizacije full kontakt karatea.

Prvenstvo je održano u belgijskom gradu Antwerpenu, a na njemu je sudjelovala i naša predstvanica Nika Jakobović u pratnji Vladimira Belaka. Na natjecanju je nastupilo oko 130 natjecatelja iz 27 europskih država i 17 različitih full kontakt organizacija što govori o jačini turnira.

Nika se natjecala u kategoriji žena do 55kg i nažalost izgubila svoju četvrtfinalnu borbu protiv Ukrajinke koja je na ovom turniru po prvi put nastupila pod njemačkom zastavom. Nakon 6. minute borbe točnije 2 produžetka, Nika je izgubila sudačkom odlukom koja je mrvicu prevagnula u korist protivnice.

Naime, Nika je bila nešto bolja u prve 4 minute, no u zadnjem produžetku ponestaje izdržljivosti i samo jedna zastavica je donijela pobjedu Ukrajinki.

 Ipak, Nika može biti zadovoljna svojom borbom te smatramo da joj je ovo veliko iskustvo koje će joj pomoći na putu za Europsko prvenstvo u Gruziju.

top