search
top

EUROPSKO PRVENSTVO ŠVEDSKA

U subotu, 1. travnja održano je seniorsko Europsko prvenstvo u švedskom gradu Goteborgu.

U konkurenciji od 210 natjecatelja iz 21 zemlje Europe boje Hrvatske predstavljali su dvoje natjecatelja iz našeg kluba, Nika Jakobović i David Fabek.

Nika se borila u kategoriji žena -55kg kao dvostruka viceprvakinja Europe. U konkurenciji 16 najboljih Nika se u prvom kolu susreće sa predstavnicom Litve koju pobjeđuje u prve 3 minute.

U drugom kolu, borbi za polufinale, Nika se susreće sa predstavnicom mađarske gdje je uvjerljivo bolja ali nakon Nikinog nenamjernog slučajnog udarca šakom u bradu doktor prekida borbu te pobjeda ide na mađarsku stranu.

Bez obzira na proteste sa strane trenera shihana Milana Garašića, uvjeravanja mađarske natjecateljice i njenog trenera kako joj nije ništa te da može nastaviti borbu, doktor radi veliku grešku i prekida borbu te je tako Nika ostala bez šanse da ponovo donese medalju u Lijepu našu.

Nika je time ostala u društvu 8 najbolji žena Europe što je samo po sebi veliki rezultat.

David Fabek borio se u kategoriji -75kg koja je ujedno bila i najbrojnija sa 30 natjecatelja.

David se u prvom kolu susreće sa ponajboljim srednjašem današnjice, Ukrajincem Severynom Palliem, višestrukim osvajačem medalja sa EP-a.

David je svoju borbu odradio odlično, odradio sve taktičko tehničke zadatke koji su bili postavljeni pred njega, no Ukrajinac je ovaj puta bio bolji te pobijedio.

Uz naše članove boje hrvatske predstavljali su još i bračni par Obranić, Filipa i Dejan članovi KK “Sosai” Zagreb.

Posebno moramo istaknuti shihana Valerija Dimitrova iz Bugarske koji je na ovom EP ponovo ostvario nemoguće, te se u 41. godini okitio titulom europskog prvaka po 22. puta.

Shihan Dimitrov najbolji je borac današnjice a njegove rezultate nikada nitko neće moći dostići.

Ovim putem upućujemo mu iskrene čestitke.

Isto tako na generalnoj skupštini Europske karate organizacije koja je ove godine bila izborna, izabran je novi predsjednik, te je tako sada čast da vodi EKO pripala shihanu Razmegiuszu Karpinskom iz Poljske.

Više fotografija sa natjecanja možete vidjeti OVDJE.

top