search
top

EUROPSKO PRVENSTVO 2024.

Minulog vikenda, 24.- 25. svibnja, u Španjolskoj Valenciji održano je ovogodišnje juniorsko i seniorsko Europsko prvenstvo.

U konkurenciji 465 natjecatelja starog kontinenta svoje mjesto na postolju pokušali su izboriti i članovi našeg kluba Jan i Dino Obranić te Nika Jakobović.

Jan Obranić po prvi puta na EP nastupao je u juniorskoj konurenciji.
U pretkolu se susreće sa domaćim predstavnikom kojeg u produžetku nadmoćno pobjeđuje.
U borbi za ulazak među najboljih 8 gubi od predstavnika Litve. Iako je Jan odradio dobru borbu litvanac je ovaj puta bio prevelika prepreka za njega.

Dino Obranić po prvi puta nastupao je na seniorskom EP.  Kao i njegov brat u prvom kolu za protivnika ima domaćeg predstavnika.
Iako je sa borbom krenuo odlično, u početku nametnuvši svoj tempo i taktiku, pokazavši inicijativu, španjolac je bio preiskusan za našeg mladog Samoborca te u nastavku borbe pobjeđuje.
Španjolac se kasnijim pobjedama penje na pobjedničko postolje osvojivši brončanu medalju.

Nika Jakobović, sada već veteranka na EP-ma u prvom kolu susreće se sa predstavnicom Francuske. Do izražaja je doslo Nikino iskustvo gdje nadmoćno pobjeđuje francuskinju wazariem.

U borbi za polufinale susreće se sa predstavnicom Gruzije, sada već starom poznanicom iz prijašnjih borbi.
Borba sa gruzijkom otišla je u produžetak, no zbog nedozvoljenog udarca u bradu protivnice Nika ovaj puta gubi borbu te ostaje bez plasmana i postolja dok njezina protivnica osvaja titulu prvakinje.

Našim članovima upućujemo iskrene čestitke na odlično odrađenim borbama te se nadamo da će i sportska sreća pomaziti idući puta.

top