search
top

ELKA BOŽIĆNI KUP 2018.

 

 

I ove godine na dan 1.12.2018. održan je 23. po redu Božićni elka kup u organizaciji kluba Maksimir Elka. Na istome su sudjelovali mnogi članovi našeg kluba, čak dvanaestero njih od kojih je nekima ovo bio prvi turnir. Smatramo da možemo biti ponosni zbog svih osvojenih medalja jer smo pokazali odlične kombinacije i tehniku.

Patrik Husta  kao jedan od naših najmanjih članova osvojio je treće mjesto pobjedivši jednu borbu i svojim tehnikama donio pozitivan osmijeh na lice svim prisutnima.

Šimun Tominić osvojio je drugo mjesto, a za dlaku mu je promakla zlatna medalja. Pokazao je tehniku koja bi mogla posramiti i neke starije borce.

Lovro Korbar nažalost ovaj puta ništa ne osvaja, ali ostaje mu iskutvo koje će mu pomoći u budućim borbama.

Naša srebrna Mia Kecerin je, iako u strahu, uspješno odradila svoj prvi turnir i tako pokazala odličnu borbu i duh. Vjerujemo da je upravo naša mala ženska samurajka nova nada Karate kluba Mladost Samobor.

Leonit Zogaj se iz turnira u turnir trudi i ide dobrim putem pa je na ovom turniru zauzeo treće mjesto, ali vjerujemo da će se u budućnosti uzdići na još veću stepenicu.

Leopold Jurčević osvaja prvo mjesto i zbog novih EKO kadetskih pravila uspjevamo vidjeti svu raskoš tehnika i sve bolju kondiciju. U katama ovaj put osvaja drugo mjesto jer ga u finalu pobjeđuje klupski kolega Matija Kaurić.

Sam Matija Kaurić je pokorio sve što se pokoriti da, pa tako osvaja i u borbama i u katama zlatnu medalju. Toliko je bio dominantan u borbama da se bojimo da mu više jednostavno nema ravna ako nastavi dobro trenirati.

Dino Obranić također osvaja prvo mjesto i u katama i u borbama, ali još osvaja i nagradu za najbolju izvedbu kate. Dino je gotovo sve borbe završio i prije vremena što nam može reći da trenira i previše, ali naravno nadamo se da će i još više od toga trenirati i pokoriti sve svoje hrvatske i inozemne protivnike.

Posebnu pohvalu zaslužio je Jan Obranić koji se konačno nakon 3 godine uspio ponovo uspeti na najviše postolje i uzdignuti pehar za prvo mjesto. Pokazao je izvanrednu tehniku, a i potpomogla su mu nova pravila bodovanja koja ne dozvoljavaju protivnicima isprazne udarce nego samo prave kombinacije.  Također u natjecanju u katama Jan je osvojio drugo mjesto. Janu čestitamo i poručujemo da nema više stajanja.

Sada kao šećer na kraju ide girl power našeg kluba, naše seniorke početnice Marcela Babić, Petra Škrlec i naša juniorka Kim Konja koje su igrom slučaja završile u istoj kategoriji. Borbe su bile duge, jake i mukotrpne, ali nije bilo zamjeranja nakon borbe. Tako je Petra postala prvakinja, Marcela je osvojila drugo mjesto, a naša najmlađa i najlakša Kim je priskrbila broncu. Marceli su suci odlučili dati i pehar za najbolji borbeni duh koji je uistinu pokazala sa svojim bijelim pojasom.

top