search
top

25 GODINA-R.I.P. SENPAI BRANKO BOŠNJAK

29. siječnja 1995. godine kao pripadnik SJP Alfa po povratku sa izvršenja ratne zadaće „Krug-Dubrovnik“ život je izgubio član našeg kluba senpai Branko Bošnjak.

Branko je rođen 22. ožujka 1963. godine u Samoboru a tijekom školovanja na Policijskoj akademiji Branko je počeo trenirati kyokushin karate u našem klubu.

Radi ostvarenja hrvatske državotvorne ideje i obrane hrvatskog naroda od velikosrpstva i agresije priključuje se dragovoljno 23.07.1991. godine Specijalnoj jedinici policije PU zagrebačke “Alfa” kao jedan od njenih osnivača.

S istima sudjeluje u akcijama Topusko, Pokupsko, Bučice tijekom 1991. godine. Godine 1993. sudjeluje u akciji “Maslenica” gdje je sve postavljene mu zadaće izvršavao profesionalno. Sudjeluje u akcijama na državnom nivou “Poskok 2”, “Kocka”, “Krug”, gdje je u istima pokazao visoku svijest i profesionalan odnos prema zadanim mu zadacima.

Kroz dugi niz godina u klubu Branko je bio natjecatelj te vrlo obožavani trener među mladom generacijom.

Nakon njegove pogibje vodstvo kluba odlučilo je organizirati memorijalno natjecanje „Memorijal Branka Bošnjaka“ kako bi očuvali uspomenu na njega.

O njegovom doprinosu u Domoviskom ratu dovoljno govori činjenica da je odlikovan Spomenicom domovinskog rata”, a posthumno je odlikovan odličjem “Red kneza Domagoja” i “Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom”.

Neka mu je vječna slava i laka Hrvatska zemlja.

REST IN PEACE SENPAI BRANKO

OSSU!

IN MEMORIAM SENPAI BRANKO BOŠNJAK – VIDEO

top